آیا شناخت و آشنایی با مراحل می تواند راهی برای آموزش دقیق این تولیدات باشد یا خیر؟ آیا تابلو سفال تنها محصولی برای طراحی دکوراسیون هایی با طرح سنتی به شمار می رود؟
مدتی است که طراحی داخلی در ایران شکل و رنگ های جدیدی به خود گرفته است. این مدل های جدید با اینکه الهام گرفته از مدل ها و طرح های مدرن و اکثراً غربی هستند، با این حال بسیاری از سنت ها و نشانه های ملی نیز همچنان در طراحی های داخلی به چشم می خورد.
نمونه بارز آن انواع تابلو نقش برجسته سفال و همچنین انواع تابلو چوبی، قلمکاری و دیگر صنایع دستی کشور می باشد.
با این حال یکی از گزینه های عالی در طراحی انواع دکوراسیون های امروزی از نوع سنتی و مدرن می باشد. شاید مراحل ساخت و آشنایی با این مراحل بتواند از چند نظر اهمیت داشته باشد.
اهمیت آشنایی با مراحل ساخت تابلو سفال
تابلو سفال یک محصول منحصر به فرد برای بسیاری از طراحان داخلی به شمار می رود. از جنبه های مختلفی این تولیدات می توانند رنگ و روی تازه ای به فضا ببخشند و از سوی دیگر یکی از راه هایی است که به خوبی می توان به کمک آن بخش هایی از ساختمان را پوشش داد.
آشنایی با مراحل به خوبی می تواند این انگیزه را در بسیاری از هنردوستان ایجاد کند تا این هنر سنتی را بیش از گذشته جدی بگیرند.
از طرفی دیگر یکی از بهترین محصولات همین تابلو سفال به شمار می رود که از طریق آن به راحتی می توان مدل ها و طرح های بسیار گوناگونی را بر روی آن حکاکی کرد.
به همین علت آشنایی با مراحل ساخت آن می تواند ترغیب کننده برای این تولیدات باشد.
مراحل ساخت انواع تابلو سفال
تابلو سفال می تواند به دو صورت بر روی دیوار و یا هر سطح دیگر اجرا گردد.
در یکی از روش ها که به عنوان طرح پازل معروف است، تابلو سفال تشکیل شده از قطعات هم اندازه ای است که در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
اما در روش دوم به صورت یک پارچه روی سطح پهن خواهد شد.
اولین مرحله ساخت تابلو سفال، انتخاب طرحی است که قرار است روی آن پیاده شود.
بدون شک این طرح از چند منظر باید مورد توجه قرار گیرد.
اول اینکه قابل اجرا باشد. زیبا و جذاب باشد. طرح فاخر و ارزشمند باشد. همچنین طرح انتخاب شده با دکوراسیون کلی فضا هماهنگ گردد.
پس از انتخاب طرح در نظر گرفتن ابعاد کار اهمیت پیدا خواهد کرد. خوبی تابلو سفال این است که می توان ابعاد بسیار بزرگ نیز برای آن در نظر گرفت.
نکته ای که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد، کاهش حجم کلی گل پس از خشک شدن است.
به همین دلیل هنگام انتخاب گل تر باید به این نکته به خوبی دقت کرد.
در مرحله بعدی و پس از ورزیدن گل، باید بر روی سطح پهن شود. به همین علت در این مرحله یکدست بودن صخامت ها و میزان حجم گل بسیار اهمیت دارد.
در مراحل بعدی، ایجاد حجم و نقوش بر روی تابلو سفال اهمیت پیدا خواهد کرد.
طرح به صورت کنده کاری روی آن ایجاد می شود. از آن جایی که کار با گل همواره ایجاد کننده حس آرامش و لذت بوده است، یکی از هنرهایی است که به خوبی می تواند برای علاقه مندان به هنرهای سنتی مناسب باشد.
در ادامه کار پس از ایجاد طرح، باید سمباده زنی و ریزه کاری ها انجام شود.
در مراحل بعدی گل باید پخته شده و حرارات کافی ببیند. ضمن اینکه با رنگ ها و همچنین با پتینه کاری می توان این نوع تابلو را چندین برابر زیباتر نمود.