1.قالبریزی
2.پیاده سازی طرح و کنده کاری
3.رنگکاری،
نقاشی و لعابکاری قالب هایی با جنس های چوب یا فوم، جهت قالب ریزی بلوک گچی تهیه می گردد.مخلوط گچ و آب در قالبی که با توجه به حجم کنده کاری ساخته شده ریخته می شود.
در صورتی که نیاز به به استحکام بیشتری باشد از انواع زرین های محلول در آب اضافه می گردد. تهیه گچ و قالب گیری:بعد از اینکه مخلوط در قالب ریخته شد و و به مرحله ای رسید که بتواند حجم خود را حفظ کند از قالب جدا میکنیم قالب گیری برای آثار نقش برجسته:کنده کاری بر اساس میزان مورد نیاز حجم دهی کار انجام می شود.در مراحل اولیه کنده کاری ها برای ایجاد اختلاف سطح های عمیق و به صورت خشن کاری انجام می شود.این کار در مراحل بعدی به به شکل فرم دادن به حجم های ایجاد شده صورت می گیرد.
مرحله ی کنده کاری آثار نقش برجسته گچ:
نکته ی قابل توجه در انجام این فرایند این است که مدت زمان کمی تا خشک شدن کامل گچ مجسمه سازی برای این کار وجود دارد.پس از این زمان مخلوط گچ حالت منعطف در لایه برداری را ازدست داده و در مواجهه با ابزار های مربوطه می شکند.این زمان به نسبت ضخامت کار و میزان نسبت آب به گچ، از دو تا چند روز متغیر است.
گچبری، کاری وقت گیر و زمان بر است و معمولا زمان زیادی برای رفع ایراد های کار صرف می شود.چرا که گچبری کاری ست که همواره در چشم همگان قرار د ارد و برخلاف کارهای تاسیساتی مانند لوله کشی ساختمان، اگر اشتباهی در آن رخ دهد، حتما باید رفع شود.
همه ی گچبر ها بر این باورند که در زمینه گچبری، کار دائمی و همیشگی وجود ندارد.در آمد های بالا اگرچه واقعی است اما تنها برای افرادی است که شناخته شده هستند و مورد توجه کارفرما قرارد دارند.لازمه ی موفقیت در این حرفه ارتباط و روابط عمومی بالاست.گچبری نیازی به سرمایه ی هنگفتی ندارد و یک نوع خدمات محسوب می شود.به همین دلیل همه افراد می توانند به شغل گچبری مشغول شوند.